Заседания  КТК  каждое третье воскресенье по адресу Штаб-квартиры  р\к "Николаев" ул. Мельничная-20, кол.р  UR4ZWF с 15.00

Все для открытия, продления, повышения категории ОБРАЗЕЦ

 

 Круглые столы областного радиоклуба "Николаев":

каждую субботу в 07.30 на 3,627  ведущий UT5ZA

каждую пятницу в 20.00 на 28,300 ведущий UT5ZA

каждую пятницу в 21.00 на 145,550 ведущий UR0ZQ

  Круглые столы в записи

flag7-m-anim.gif
Поздравляем с Днём Рождения
Дмитрия UR0ZQ !!!
 
Вячеслава UT5ZC !!!
Александра UT5ZD !!!
Валентина UX0ZAB !!!
                               
 73!!! GL!!! GDX!!! Совет Клуба 

50.gif

Памяти нашего Друга Юрия US7ZM

http://youtu.be/ar3y9lYdpSI


Памяти нашего Друга Саши UR5FEL
 http://youtu.be/-lTl9vxzse

 

__6.jpg

 


Главная страница
Новости ГС ВРЛ
Новости
Регистрация
Куплю - продам
Статьи
Интернет-радио
Видио (U2C HAM NEWS)
Файлы
Гостевая книга
Партнеры
Ссылки
Новости Николаева
Таблица частот
ACARS
A I S
NAVTEX
Fax и Метеорология
Cолнечная активность
Экспедиции
Репитер
Эхо-линк
Состояние ТРОПО
Отдых на Черном море
Продажа антенн





Забыли пароль?
Вы не зарегистрированы. Регистрация

Designed by:
Кулай Серж
МЫ ЛРС НЕ РТО !!! Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
Написал Андрей UT5ZA   
27.01.2012

Юрий UT7UW сообщает приятную новость.
МЫ  ЛРС НЕ РТО


Это ответ регулятора в отрасли связи по поводу определения РТО (радиотехнического объекта). Иногда мы имеем случаи "наезда" санстанции на нас о необходимости иметь санпаспорт, то это хороший документ для них, что мы не РТО.

73! de Yuri, UT7UW, ex UR7CA, UR7CA/A, UB5CTW
# DXCC160, WAC 160, WAZ 160, Top Band Certificate (ZS),
IOTA, 5BDXCC, 5BWAZ, DXCC Challenge, DXCC Honor Roll..
.

Голові Національної комісії з питань регулювання зв’язку України
Яцуку П.П.

Андрійчука Григорія Федоровича
вул.16 Липня 12,
смт. Локачі, Волинська обл.45500



В зв’язку із проведенням робочої наради при НКРЗ 18 травня 2011р.з питань ініційованого радіоаматорами України внесення змін до Регламенту радіоаматорського зв’язку України.

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Петро Петрович!

Звертаємося до Вас, як до голови Національної комісії з регулювання зв’язку України (НКРЗ) з приводу проблеми, що виникла у радіоаматорському середовищі нашої держави у зв’язку з прийняттям НКРЗ нового «Регламенту аматорського радіозв’язку України».

Звертаємо Вашу увагу на той факт, що радіоаматорство та радіоспорт в Україні мають давні та славні традиції. Цим видом аматорської діяльності громадян за інтересами в галузі радіо та радіоспорту, що має неприбутковий характер, займаються в світі мільйони громадян різних вікових груп. В своїй діяльності ці громадяни об’єднуються в громадські організації, клуби за інтересами в секції, групи та інше, або діють індивідуально. Радіоаматорський рух в Україні є важливим чинником світового радіоаматорського руху, де створені відповідні міжнародні радіоаматорські організації.

В Україні радіоаматорський рух частково, а це біля 3 тис. аматорів, об’єднаний навколо Ліги радіоаматорів України (ЛРУ). З 1994 року ЛРУ є колективним членом міжнародної радіоаматорської організації IARU, котра об’єднує радіоаматорів більше ніж 150 країн світу. Більше 17 тисяч радіоаматорів України мають відповідні ліцензії на право користування радіоаматорським радіозв’язком та придбали, або самостійно виготовили дуже не дешеві, відповідне технічне обладнання. Наші радіоаматори та спортсмени, гідно представляють Україну в різних куточках світу засобами радіозв’язку, та є переможцями багатьох чемпіонатів світу та Європи як в індивідуальному, так і в колективних заліках.

Усіх радіоаматорів держави об’єднує спільний радіочастотний ресурс, котрий надається їм відповідними державними структурами із врахуванням міжнародних зобов’язань України. Основним офіційним документом, котрий регламентує діяльність організованого радіоаматорстві в Україні, є «Регламент аматорського радіозв’язку України». Цей документ формується на основі відповідних правових норм держави з врахуванням існуючої міжнародної практики та рекомендацій громадських організацій. Однак так склалося, що з різних причин остання редакція затвердженого рішенням НКРЗ 21.10.2010 № 475, не зовсім відповідає потребам радіоаматорської спільноти України, а також існуючій міжнародній практиці і є, за визнанням тисяч радіоаматорів, найгіршим варіантом Регламенту прийнятим у незалежній Україні.

19 квітня відбулась нарада при НКРЗ. Організатори наради анонсували її як реакцію на численні звернення радіоаматорів , невдоволених нещодавно прийнятим Регламентом радіоаматорського зв’язку України. Результати наради відомі. Частково задоволено прохання керівництва ЛРУ про надання невеликій групі спортсменів діапазону 3 см. для участі в змаганнях. На жаль, на нараді не йшлося про недолугий Регламент котрий власне, і породив хвилю обурення та протести радіоаматорів. Фактично, діями президента ЛРУ та його оточення, масовий рух радіоаматорів України за свої права, був використаний лише для задоволення частини спортивних потреб ЦСТРК ТСОУ, під виглядом потреб ЛРУ. Своїми діями керівництво ЛРУ-ЦСТРК показало свою неспроможність розглянути , скорегувати та вимагати від НКРЗ і відповідних структур, внести відповідні зміни в діючий Регламент.

На відміну, діючи зважено і послідовно, в слід за організацією масових звернень, ініціативна група підготувала проект змін до діючого Регламенту у вигляді цілісного документу під назвою, «Проект Регламенту радіоаматорського зв’язку України. Запропоновані нами доповнення та правки, відповідають інтересам радіоаматорської громадськості, існуючому законодавству в цій царині, та кращим зразкам міжнародної практики. Ми маємо за мету, вимагати від відповідних державних організацій врахувати і внести в законодавчому порядку, наші поправки в діючий Регламент.

Ми вимагаємо присутності на засіданні в НКРЗ 18 травня 2011р. також, представників ініціативної групи як повноважних від радіоаматорського загалу України зважаючи на те, що керівництво ЛРУ фактично ігнорувало наші пропозиції скоординувати спільні дії, і що ЛРУ об’єднує лише невелику частину радіоаматорського загалу держави. Для внесення в діючий Регламент необхідних радіоаматорському загалу поправок, ми маємо право звертатись як від імені групи, так і від окремих радіоаматорів, в усі необхідні державні установи та організації. Інформація про хід громадської акції по захисту наших радіоаматорських прав, буде повідомлятись на численних радіоаматорських рефлекторах та сайтах, які читають не тільки в Україні.

Ми звертаємося до ВАС, як до голови Національної комісії з питань регулювання зв’язку України, яка на наше переконання, зможе допомогти радіоаматорській спільноті держави з тим, щоб відповідні служби НКРЗ взяли до уваги запропоновані нами доповнення та поправки, у вигляді проекту Регламенту радіоаматорського зв’язку України, і використали його у своїй роботі при корегуванні прийнятого Регламенту в найкоротший час.

Ми, радіоаматори України, як невід’ємна частина світового радіоаматорського руху, хочемо мати такий Регламент радіоаматорського зв’язку України, який в найбільшій мірі відповідає міжнародним правовим нормам, інтересам радіоаматорів та держави Україна. Додаючи до цього звернення «Проект Регламенту радіоаматорського зв’язку України», як цілісний документ на паперовому носію ми, для полегшення роботи, готові надати його електронну копію за вказаною Вами електронною адресою.

Члени ініціативної групи радіоаматорів України:

1. Андрійчук Г. Ф. /UT5PH/ - Волинська обл. Майстер спорту, суддя по спорту республіканської категорії, помічник депутата Верховної ради України IV скликання.

2.Вотінов В. Г. /UR6CW/ - м.Черкаси. Чемпіон світу із радіоспорту,заслужений майстер спорту, засновник і директор унікального музею радіо.

3. Ковальчук В.В. /US5QLJ / – м. Запоріжжя. Кандидат в майстри спорту.

4. Марценюк В.П./UT8NV/ - м.Вінниця. Кандидат технічних наук, доцент Вінницького ТУ, головний редактор загальнодержавної газети «Радіоінформ», член спілки журналістів України.

5. Помазов А.В. /UR3LCD/ -м.Харків,інженер електрозвязку, підприємець.

6. Степаненнко.В.А. /UZ1RR/ - м.Чернігів. Майстер спорту, засновник і модератор радіоаматорського сайту UARL.COM.UA

7. Тарасович П.М. /UT1KY/ -м.Рівне. Біолог, учасник П’ятої Української антарктичної експедиції на станцію «Академік Вернадський».




Від імені ініціативної групи Г.Ф. Андрійчук.
02.05. 2011р.
Додатки: Проект Регламенту радіоаматорського зв’язку України. -1шт.

 
< Пред.   След. >